Στην Καρδιά του Αυτισμού (Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα)

(https://www.onassis.org/el/whats-on/in-the-heart-of-autism-with-special-education-teachers-therapists-and-mental-health-professionals)

Το Ίδρυμα Ωνάση, υπό την επιστημονική αιγίδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών υλοποιεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Στην Καρδιά του Αυτισμού».

 

Στόχος του προγράμματος είναι η εξοικείωση στη χρήση εκπαιδευτικού υλικού και στη δημιουργία εξατομικευμένων κοινωνικών ιστοριών, πρακτικών συμβουλών και βημάτων που θα προετοιμάσουν τα άτομα με ΔΑΦ κάθε ηλικίας να «πάνε στον γιατρό» για καρδιολογικές εξετάσεις. Μάθετε πώς μπορείτε να βοηθήσετε τα άτομα με ΔΑΦ και τους συνοδούς τους να προετοιμαστούν κατάλληλα και μεθοδευμένα για την επίσκεψή τους στο νοσοκομείο και να συμβάλετε ώστε μια αγχώδης διαδικασία να μετατραπεί σε θετική εμπειρία.

 

Απευθύνεται σε: επαγγελματίες ψυχικής υγείας, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό

 

Συντελεστής: Δρ. Κατερίνα Δροσινού – Ειδική Παιδαγωγός, MSC Σχολικής Ψυχολογίας, Μέλος της Επιστημονικής Ομάδας των Ερευνητικών και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιδρύματος Ωνάση.

Ψηφιακό υλικό διατίθεται στο:

https://www.onassis.org/el/whats-on/heart-autism/digital-material-heart-autism

https://www.onassis.org/el/whats-on/in-the-heart-of-autism-2021-22/in-the-heart-of-autism-social-stories-for-therapists-and-parents-of-children-with-autism